http://www.bosnjastvo.com/index.php
Po nekim naznakama (broj članova, download sekcija...) - friško je.
U novoj rubrici "Bosnjastvo" svi clanovi Portala bosnjastvo.com mogu postirati razne artikle, kao i komentarisanje istih, ocjenjivanje itd. Vlasi i Latini mogu postirati svoje artikle pod "Razno" gdje se i oni takodje mogu komentarisati,ocjenjivati itd
A ne znam baš je li ovo ima veze s bošnjaštvom:
ZA STA , je pobijeno 200 000 Bosnjaka , 1.5 milion protjerano u svijet i tamo zauvijek asimilirano , Bosnjacki narod podjeljen u svakom mogucem obliku , Bosnjaci u SCG izgubili konstitutivnost,Bosna ekonomski unistena itd.itd.
"Mi smo(citaj Izmetbegovic) dobili jednu iluziju o nezavisnosti a u faktičkom smislu vratili smo se 50 godina unazad"
Eto ti ga sad... Možda jedino oni likovi bliski tzv. Bosanskom kongresu (ili kako se već zove ta opskurna organizacija) misle tako
Ili pitanje za anketu (i odgovor koji se sugerira):
Anketa
Mislis li i Ti da je Islam jedan od glavnih krivaca za danasnje ne postojanje Bosnjacke drzave i Nacije ???
Da, Ja sam potpuno ubjedjen da je Islam glavni krivac za danasnje ne postojanje Bosnjacke drzave i nacije.
Ili...
od: admin
Svim Nacionalnim Bosancima, i svoj Kopiladi sa sarajevskog foruma ja Pasha xxxxx mater i svu zensku celjad do devetog koljena !!!! ha-ha-ha
Ma ima toga još more, evo i ono što su i neki članovi CB foruma često postirali (i svi oni su, kol'ko znam, sakcionirani - tj. baniraTi):
Zakon prve bracne noci !!!
Jus primae noctis ili droit du seigneur je pravo prve bracne noci, zapravo pravo bega (ili rjedje age) da provede sedam dana i noci sa buducom zenom svoga kmeta (mladom i seksualno privlacnom) nakon cega bi je predao dalje kmetu, iako se ovo moglo izbjeci otkupom.
Dalje...
Hejj, rode!
Ne znam sad, možda ću zvučati poput Fatmira Alispahića, ali postojanje ovakvih sajtova može Bošnjacima samo škoditi. Da je neko pokrenuo sajt poput Bošnjaci.net ili poput rahmetli Bošnjačkog Fronta, trebalo bi mu čestitati. Ali ovo... Nije isključeno (opet ja k'o Fatmir) da neko od četničko-ustaških propagandista stoji iza te web-stranice.