www.bosnjastvo.com

Iznesite svoje političko stajalište i izborite se za svoje mišljenje bez vrijeđanja. Politika je kurva, izvinite me što psujem.

Moderator/ica: Murga

www.bosnjastvo.com

PostPostao/la Sturmann » 27 okt 2005 01:02

Taman kad sam mislio (ne bez ponosa!) kako je moj narod uljudniji, da nekažem pametniji, pa ne troši vrijeme & novac na stranice tipa Crne Legije ili čitavog niza anamo onih četničkih, slučajno nađoh i ovo:

http://www.bosnjastvo.com/index.php

Po nekim naznakama (broj članova, download sekcija...) - friško je.

U novoj rubrici "Bosnjastvo" svi clanovi Portala bosnjastvo.com mogu postirati razne artikle, kao i komentarisanje istih, ocjenjivanje itd. Vlasi i Latini mogu postirati svoje artikle pod "Razno" gdje se i oni takodje mogu komentarisati,ocjenjivati itd

A ne znam baš je li ovo ima veze s bošnjaštvom:
ZA STA , je pobijeno 200 000 Bosnjaka , 1.5 milion protjerano u svijet i tamo zauvijek asimilirano , Bosnjacki narod podjeljen u svakom mogucem obliku , Bosnjaci u SCG izgubili konstitutivnost,Bosna ekonomski unistena itd.itd.
"Mi smo(citaj Izmetbegovic) dobili jednu iluziju o nezavisnosti a u faktičkom smislu vratili smo se 50 godina unazad"

Eto ti ga sad... Možda jedino oni likovi bliski tzv. Bosanskom kongresu (ili kako se već zove ta opskurna organizacija) misle tako

Ili pitanje za anketu (i odgovor koji se sugerira):
Anketa
Mislis li i Ti da je Islam jedan od glavnih krivaca za danasnje ne postojanje Bosnjacke drzave i Nacije ???
Da, Ja sam potpuno ubjedjen da je Islam glavni krivac za danasnje ne postojanje Bosnjacke drzave i nacije.

Ili...
od: admin
Svim Nacionalnim Bosancima, i svoj Kopiladi sa sarajevskog foruma ja Pasha xxxxx mater i svu zensku celjad do devetog koljena !!!! ha-ha-ha

Ma ima toga još more, evo i ono što su i neki članovi CB foruma često postirali (i svi oni su, kol'ko znam, sakcionirani - tj. baniraTi):
Zakon prve bracne noci !!!
Jus primae noctis ili droit du seigneur je pravo prve bracne noci, zapravo pravo bega (ili rjedje age) da provede sedam dana i noci sa buducom zenom svoga kmeta (mladom i seksualno privlacnom) nakon cega bi je predao dalje kmetu, iako se ovo moglo izbjeci otkupom.
Dalje...

Hejj, rode! :cry: :cry: :cry:

Ne znam sad, možda ću zvučati poput Fatmira Alispahića, ali postojanje ovakvih sajtova može Bošnjacima samo škoditi. Da je neko pokrenuo sajt poput Bošnjaci.net ili poput rahmetli Bošnjačkog Fronta, trebalo bi mu čestitati. Ali ovo... Nije isključeno (opet ja k'o Fatmir) da neko od četničko-ustaških propagandista stoji iza te web-stranice.
esto bonus saltem, si non potes esse peritus
Sturmann
Veteran

PostPostao/la Bosnjacki Humanitarac » 27 okt 2005 01:11

Za razliku od ove stranice, to je stranica Bosnjaka koji ne prihvataju da se ulizuju u dupe Srbima i Hrvatima.
Ja sam Bosnjak, a sta si ti?
Bosnjacki Humanitarac
Novi član

PostPostao/la Orbinni » 27 okt 2005 04:15

To je samo ogledalo jednog politickog sazrijevanja, tacniej u ovom slucaju nezrelosti. Bosnajci su ipak, mora se priznati jos u nacionalnom pubertetu, mozemo se pozivati na tradiciju i povrat svog identiteta, ali dok se ne povrati i zazivi - ce proci niz godina.

Tako da jos imamo primitivna mjerila bosnajstva i nacionalnih vrijednosti koja se jos baziraju na slijepom i nekriticnom stovanju nekog lika ili stranke - ili za 180' protiv.

U prijevodu - ili volis Aliju il si izdajnik, i obrnuto, il volis SDA ili si komunjara, il boanjscki identiet ogranicavas samo na Islam - il si srbocetnik,... i obrnuto.

Svako moze napraviti web stranicu, kupiti domen i propagirati sta hoce. Pojedini su patriotski raspolozeni ali i frustrirani, te visak energije iskaljuju na drugacijim patriotama. Jedan sektaski mentalni sklop, a ima i nafuranih balavaca koji misel da sve znaju a ustvari nemaju pojma o nicemu(neka se sami prepoznaju).

Medjutim, opet je bolje negoli prije 10 god. gdje si mogao biti prozvan za srbocetnika ako samo kazes "Dobar dan", ako ne kontas zasto se mase pakistanskom zastavom na tekmama, ako na dan Alijine smrti nisi slavio smrt izdajnika, ako si kritican prema reisu,.....

Danas je opet bolje, a i ovo budalesanje sa bosnjastva.com je u odumiranju. Niko nije odusevljen da bude prozivan za izdajnika samo zato sto je za nijansu drugaciji patriota, istog cilja, a drugacijih metoda.

Fatmir, bosanski kongres, SDA jugend, jugonostalgicari, vehabije, Cecini fanovi,.... sve je to politicki - isto pismeno.
Orbinni
Senior

PostPostao/la PEGLA » 27 okt 2005 08:54

Bosnjacki Humanitarac je napisao/la:Za razliku od ove stranice, to je stranica Bosnjaka koji ne prihvataju da se ulizuju u dupe Srbima i Hrvatima.

To je grupa idiota na celu sa Pashom, poznatim cetnikom koji luta od foruma do foruma i postira svoje propagandno-senzacionalisticke morbidnosti. Donedavno je taj paranoik bio clan na sarajevo-x forumu, sirio svoje bolesne teze i srpsku propagandu, vrijedjao zenske osobe na forumu, postavljao slike sa vulgarnim sadrzajima i kojakakve bljuvotine i ogavnosti koje nemaju veze sa cistim ljudskim razumom. Dakle, ovu stranicu treba zaobilaziti u sirokom luku a ti isti pacijenti koji je posijecuju nisu nista bolji od autora tog cirkuskog sajta koji izmedju ostalog ekskluzivno u svom repertoaru nudi i filmsko ostvarenje sa Severinom. :shock: :mrgreen: Da nije smijesno bilo bi zalosno...
slika
PEGLA
Senior

Re: www.bosnjastvo.com

PostPostao/la Gandalf Vranolujni » 27 okt 2005 13:49

:lol:
Sturmann je napisao/la:Taman kad sam mislio (ne bez ponosa!) kako je moj narod uljudniji, da nekažem pametniji...

aha... jeste. :roll:
power of the dark side...
Gandalf Vranolujni
Senior

PostPostao/la Bosnjacki Humanitarac » 27 okt 2005 15:06

Ima li vecih idiota od srpskih radikala?
Ja sam Bosnjak, a sta si ti?
Bosnjacki Humanitarac
Novi član

PostPostao/la Sturmann » 27 okt 2005 17:01

Ma, ova stranica...

- ili je djelo četnika - s krajnje podlom namjerom da okupi nekoliko bošnjačkih budala, fanatika i "nacionalnih pubertetlija", koji će onda ponajbolje kompromitirati Bošnjake,

- ili je pak dokaz da je Jerry Rubin bio u pravu sa svojom tvrdnjom da je glupost najzaraznija bolest.
esto bonus saltem, si non potes esse peritus
Sturmann
Veteran

PostPostao/la Šri Lanka » 27 okt 2005 17:21

ili je djelo četnika

Upravo, Paša je četnik poznat sa mnogih foruma.

Ne vrijedi o tom šljamu ni diskutirati
Osveta je jelo koje se služi hladno
Šri Lanka
Junior

PostPostao/la Ban » 27 okt 2005 18:26

Šri Lanka je napisao/la:
ili je djelo èetnika

Upravo, Paša je èetnik poznat sa mnogih foruma.

Ne vrijedi o tom šljamu ni diskutirati

Jah, vjerojatno onda bi po tebi i ovaj trebao biti "cetnik":

Bosnjacki Humanitarac je napisao/la:Za razliku od ove stranice, to je stranica Bosnjaka koji ne prihvataju da se ulizuju u dupe Srbima i Hrvatima.
Life is not a race
Do take it slower
Hear the music
Before the song is over.
Ban
Veteran

Natrag na Politika

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.