Ado Wien je napisao/la:Ko hoce da se javi i vjeruje u dobro u ljudima nek se javi. Ko se iz licnog ili prenesenog iskustva protivi ovakvim idejama ima isto na to pravo. Ukratko ni u dzep ni iz dzepa ko hoce hoce ko nece nece. Dosta se o bosnjackom merhametu pisalo kao vrlini, sada se o tome pise kao o mani a sve ima svoje. Kod mene je rat izazvao jednu klicu nepovjerenja prema svem i svakom ali mi nije problem biti covjek ili sto bi moji rekli insan.
"Onda dođoše neljudi i posvađaše komšije radi mizernog cilja da napune svoje džepove tuđim znojem i mukom, i da preko noći od fukare postanu gospoda, (ali ne uspješe, gospodin se ne postaje nego se rađa)."
LeaveYourBodyBehind je napisao/la:De prestanite, bar na sekundu, sa advokaturom i dupebriznistvom u ime 'bosnjastva', jer pretpostavljam da ovi ljudi na spisku nisu stavili svoja imena da bi reprezentovali sveukupno 'bosnjastvo' (respektivno: 'hrvatstvo', 'srpstvo', itd.), sto je 'ambiciozan posao' (ostavljen vama, 'ambicioznima'), nego malo siru ideju od one 'usko-nacionalne' (makar sve to djelovalo apstraktno i pateticno, ali gore od vaseg dupebriznistva ne moze da bude) i, u krajnjem slucaju, reprezentovali same sebe (imenima i prezimenima), za razliku od vas koji ovuda slinite i usudjujete da se javljate u necije kolektivno ime (a niko vam to pravo nije 'oficijelno' dao, niko vam ga 'prodao').
LeaveYourBodyBehind je napisao/la:De prestanite, bar na sekundu, sa advokaturom i dupebriznistvom u ime 'bosnjastva', jer pretpostavljam da ovi ljudi na spisku nisu stavili svoja imena da bi reprezentovali sveukupno 'bosnjastvo' (respektivno: 'hrvatstvo', 'srpstvo', itd.), sto je 'ambiciozan posao' (ostavljen vama, 'ambicioznima'), nego malo siru ideju od one 'usko-nacionalne' (makar sve to djelovalo apstraktno i pateticno, ali gore od vaseg dupebriznistva ne moze da bude) i, u krajnjem slucaju, reprezentovali same sebe (imenima i prezimenima), za razliku od vas koji ovuda slinite i usudjujete da se javljate u necije kolektivno ime (a niko vam to pravo nije 'oficijelno' dao, niko vam ga 'prodao').
istinitim braniteljima građanske Republike BiH, te kada se i osobno potrudite da ukinete četničku profilaciju pola BiH (a i više od te polovine!), onda možete početi razmišljati da nekome ponekad i neku lekciju udijelite
Tipični arogantni, iskrivljeni, pokroviteljski stil tobožnjih ¨građana¨, koji pišući ne odgovara na argumente, nego lansira napad i to optužbi na račun jednog naroda, k tomu ovog učesnika nazivajući kojekakvim imenima koja odudaraju od slova i duha mojeg postinga.
PEGLA je napisao/la:Fina akcija Valtere!![]()
Ja tu kahvu i dan danas pijem sa prijateljima razlicitih narodnosti i vjeroispovjesti tj. onako kako smo naucili od svojih oceva, djedova i familije. Ono sto mene licno pogadja je sto na ovoj listi od 132 imena, mozemo viditi samo nekih par koja nisu bosnjacka. Mislim, nemojte me pogresno shvatit', ...
opeviba je napisao/la:U mom gradu od 8000 srba ja znam samo trojicu koji nisu zasluzili da idu u zatvor....
Nisu jedini, znam ih na srecu podosta, niti su sami medju inima koji jezikom razumljivim govore i kojima sopstvena a jos manje tudja pripadnost, kultura, tradicija i religija nisu kamen spoticanja pri otkrivanju medjusobnih razlika i vrijednosti. Naprotiv! Jel' im mahana sto su u svom odnosu prema svijetu prvenstveno orijentisani pro-ljudski? Zasigurno nije, kao sto i meni ko materi njihovoj nije, nit je svim mojim prijateljima bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, sa kojima se s' obe strane ove haber kutije i dalje ispija "fildzan fiska" uz rijec dobru, a svaka je dobra koja zla nije.
Nemate gospodo monopol na bol, na tugu jos i manje a na Bosnu I Hercegovinu ama bas ni mrve vise od "nas, djece ljubavi, nit djece ljubavi nasih"! Uz sav pijetet prema nevinim, bosnjackim i svim drugim zrtvama, koji i ovom prilikom najiskrenije iskazujem, odbijam da sutim i pasivno posmatram svaki pa i najmanji pokusaj zatiranja ideje o suzivotu i toleranciji, svjesna obaveze da se u svim vremenima i na svim prostorima covjek mora boriti za svoje neotudjivo pravo na covjecnost i njoj prirodnu drustvenu i socijalnu normalnost.

LeaveYourBodyBehind je napisao/la:Meni, bez obzira na 'gorki talog iskustva' (koji postujem) ili ne, nije tesko kafu ni sam popiti... ako je rijec o kafi?
Samo mi farsicno izgleda kad neko uzima sebi za pravo da govori u ime
drugih ljudi, da ih punoljetne 'savjetuje' zasto-i-zbog-cega ili da 'nagadja' (paranoicno, dakako) o njihovim eventualnim 'mjesanim brakovima' kao nekakvim 'stvarnim motivima'?
Mislim, nije lijepo toliko potcijenjivati druge ljude a precijenjivati sebe...
Ne? Da? Nista onda...

Za Vas i Vaše u Sarajevo-X, četnički ratni plijen, dobitak i trijumf tog zla je zadata, nepromjenljiva konstanta.
Kada Vi sa Sarajevo-X stranice otvorite svoju stranicu bez CENZURE braniteljima, istinitim braniteljima građanske Republike BiH, te kada se i osobno potrudite da ukinete četničku profilaciju pola BiH (a i više od te polovine!), onda možete početi razmišljati da nekome ponekad i neku lekciju udijelite. Do tada ...
Za Vas bošnjački narod očigledno nije bila a nije niti danas ciljana žrtva agresije, ratnih zločina i genocida. Šta ja imam uopće gubiti vrijeme u debatama sa onima koji se tako postavljaju prema tom problemu?
Operacija ¨Sarajevo-X¨ je sve one koji se bore za cjelovitu, građansku, suverenu, nepodjeljenu državu BiH -- sa svojeg foruma OTJERALA -- dok se to na ovom forumu, na primjer, nije dogodilo ... pa niti ovom učesniku koji iz tih razloga CYBERBULEVAR doista smatra otvorenom platformom, tribinom, forumom ... na kojemu se mogu zagovarati upravo i takve ideje koji vode povratku vremena simboliziranih u nazivu ¨fildžan viška¨, tj. onoj BiH u kojoj je takvo nešto i moguće.
Sarajevo-X? Zašto ¨X¨? Pa zato što ¨X¨ znači nepoznato, ali Engleskom jeziku ¨X¨ ima i posebno značenje ¨to X something¨ znači ¨to cross something¨ ... to jest, nešto PREKRIŽITI u smislu ukidanja odn. uništenja (jedno značenje) odn. vjerski nešto POKRSTITI (¨to X Sarajevo, bilo bi, dakle ili poništiti odn. uništiti ili pokrstiti Sarajevo). ¨To X something¨ znači, dakle, ¨to cross something, someone¨ -- a to na Engleskom znači PREVARITI NEKOGA (¨double-cross¨ je prevara). Nadalje, slovo odn. simbol ¨X¨ ima duboko kršćansko harizmatično i mistično značenje, kako u pravoslavlju tako i u katoličanstvu. A ima i značenje u kabalizmu. ¨To X someone¨ znači nekoga poništiti, ukinuti, a ¨to cross someone¨ znači nekoga prevariti, praviti budalom. ¨To X Sarajevo¨ indirektno bi značilo jedno od slijedećeg:
-- prekrižiti, uništiti Sarajevo
-- prevariti Sarajevo
-- ukinuti Sarajevo
-- pokrstiti Sarajevo
A stavljanje znaka ¨X¨ nakon toponima je i postavljanje mete, tj. ciljati Sarajevo (kao npr. 1992-1995 sa Trebevića, itd.).
Natrag na BH i strane stranice
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.