. . Share/Save/Bookmark| CyberBulevar.com RSS feeds| | Postavi CyberBulevar.com kao startnu stranicu| Dodaj u favorite


Jabukovo sirce kao lijek

30.01.2005 15:58:52

Proizvedeno jabuka u procesu fermentacije bez dodavanja bilo kakvih umjetnih sastojaka, jabukovo sirce osim u kulinarstvu primjenjuje se i kao lijek.Lela nam je poslala i nekoliko savjeta o primjeni jabukovog sirceta za koje kaze da su se pokazali kao veoma uspjesni.

Ako imate nekoliko kg viska:

Jabukovo sirce utice na sagorjevanje suvisnog masnog tkiva i ako zelite da se rijesite viska kg svako jutro na prazan zeludac treba piti casu vode sa jednom do dvije kasicice sirceta ili uz svaki obrok popiti casu vode sa dvije kasicice sirceta.Terapija traje dva mjeseca.

Kod povisenog krvnog pritiska :

Treba tri puta dnevno piti casu vode sa dve kasicice jabukovog sirceta i prestati kad pritisak dodje na normalu.

Ako osjecate kronicni umor:

Pomjesati tri kasicice jabukovog sirceta sa soljom meda, sipati u teglu i uzimati svako vece pred spavanje po dve kasicice ove mjesavine.
Drugi nacin je kasicicu sirceta sipati u casu vode i piti za vrijeme
rucka.

Protiv opekotina:

Na opekotinu nanijeti jabukovo sirce nekoliko puta. To ce spreciti pojavu plika i ublaziti bol.

Ako vas boli glava:

Popiti casu vode u kojoj su razmucene 2 kasike meda i 2 kasike jabukovog sirceta.

Migrena:

Jabukovo sirce je djelotvorno kod lijecenja migrene. Rijec je o inhalaciji. U posudu se stavi jednaki dio jab. sirceta i vode i zagrije do vrenja. Kad pare pocnu izlaziti, nagnemo se sto blize i udisemo pare. Treba udahnuti najmanje 75 puta. Glavobolja će prestati ili se znatno smanjiti.

Reumaticni bolovi u zglobovim:

Bolna mjesta u toku noci obloziti platnenom tkaninom koja je dobro natopljena jabukovim sircetoma odozgo uviti suhom flanelskom tkaninom. Uz svaki obrok popiti casu vode u kojoj je razmuceno deset kasicica jabukovog sirceta.

Protiv ekcema:

Oboljela mjesta mazati jabukovim sircetom cetiri puta dnevno i tri puta u toku noci. Ubrzo ce ekcem i svrab nestati.

Protiv mitisera:

Jedan dio jabukovog sirceta izmjesati sa osam djelova vode i tom tecnoscu tri puta dnevno prskati lice.Cuvajte oci.

Kasalj i laringitis:

4 kasikice jabukovog sirceta u casu vode s malo propolisa: uzimati tekucinu svakih pola sata lagano grgljajuci. Nekoliko dana ponavljati postupak ujutro i na vecer. U vodu za grgljanje dodati malo integralne soli.

Prehlada:

Pri prvim simptomima prehlade, u posudu s toplom vodom uliti casu octa od jabuka. Navlaziti rucnik u vrucoj vodi, iscijediti ga i umociti u ocat od jabuka te se umotati njime preko ledja. Jedan sat leci u krevet dobro pokriveni. Kroz to vrijeme piti vodu pomijesanu s octom od jabuka. Nakon toga se oprati spuzvom u hladnoj vodi pomijesanoj s octom od jabuka.

Stres, premorenost, povisena temperatura, nocno znojenje, nesanica:

U casu vode uliti dvije kasikice octa od jabuka, umociti spuzvu i njome se namazati po tijelu te se nakon toga snazno istrljati.


Share/Save/Bookmark


Google
Interaktivno

Izdvojeno

Forum