. . Share/Save/Bookmark| CyberBulevar.com RSS feeds| | Postavi CyberBulevar.com kao startnu stranicu| Dodaj u favorite


Sunčane naočale birajte prema obliku lica

21.07.2008 15:09:58
Sunčane naočale

Nakon kiše uvijek dolazi sunce! Dočekali smo i mi lijepe sunčane dane, a za njih je bitno da imate neophodni i najljepši modni dodatak - sunčane naočale. Za ovo ljeto odaberite one naočale koje vam se najviše sviđaju, ali nemojte zaboraviti obratiti pažnju da pristaju vašem obliku lica.

Prije nego se odlučite dati određenu svotu novca za sunčane naočale po mjeri, provjerite i ono najvažnije - kakva im je UV zaštita. Trebalo bi da na svakim naočalama postoji etiketa i potvrda da štite od UV zračenja. Preporučljivo je da naočale s dobrom i sigurnom UV zaštitom kupite u optici.

To je veoma bitno, jer naučnici tvrde da duža izloženost UV zrakama po vrlo sunčanom danu može uzrokovati opasna oštećenja na očima.

Pri biranju naočala treba, prije svega, imati na umu neka glavna pravila koja se odnose na oblik lica. Manji okviri izgledaju bolje na manjim, a veći na većim licima. Većem nosu pristaju naočale s većim okvirima, dok za manji nos biramo one koje u gornjem dijelu imaju malo veći okvir.

Prije nego što kupite naočale provjerite koji oblik lica imate. Da li je ono okruglo, ovalno, srcoliko ili četvrtasto? To možete uraditi i sami, tako što ćete uzeti svoju fotografiju na kojoj gledate direktno u aparat te je položiti na providni papir i iscrtati rubove svog lica. Ponekad je teško odrediti oblik, ali uzmite onaj oblik  koji je najdominantniji. Nakon što odredite o kojem obliku lica se radi, spremni ste za kupovinu novih naočala.

Share/Save/Bookmark


Google
Interaktivno

Izdvojeno

Forum