. . Share/Save/Bookmark| CyberBulevar.com RSS feeds| | Postavi CyberBulevar.com kao startnu stranicu| Dodaj u favorite


Objavljene nominacije za Davorina

29.01.2007 08:12:00
Objavljivanjem liste nominovanih kandidata počele su pripreme za šestu dodjelu bosanskohercegovačke muzičke nagrade "Davorin 2007", koja je simbolično posvećena uspomeni na Davorina Popovića i grupu "Indexi", te kao takva valorizuje kreativnost i kvalitet muzičke scene u BiH.
Kako nalažu pravila još od prvog "Davorina" 2002. godine, kandidati za nagradu su autori i izvođači koji su objavili novi album u periodu od 1. januara do 31. decembra 2006.

Ove godine u konkurenciji, odnosno prvom krugu izbora za "Davorin 2007", u kategoriji pop muzike su Alma Čardžić, Ermin Redžić Bubi, Igor Vukojević, "Regina", Selma Muhedinović, SMS, Vajta i "Skandal Music Orchestra", "Valentino", Tinka Milinović, Zdravko Čolić i Željko Samardžić. U kategoriji urbane - rok muzike nominovani su Alen Islamović i "Srčani udar", Amel Ćurić, Bašeskija, "Defence", "Dubioza kolektiv", Edo Maajka, "Infuzija", Maja Milinković, "Validna legitimacija", "Zabranjeno pušenje" i "Zona isključenja".

Osim izvođača, u kategoriji tematski album evidentirano je 18 izdanja iz prošle godine, a među ovim kandidatima su izvođači koji su objavili kompilacijske ili tematske albume, kao što su M.A.Henda, "Hari Mata Hari", Mladen Vojičić Tifa, "Indexi" i Dejan Terzić.

Posebno zanimljiva trka za ovogodišnjeg "Davorina" biće ona za najbolji debitantski album, a nominovani su "Defence", Ermin Redžić Bubi, "Infuzija", Tinka Milinović, Amel Ćurić, "Zona isključenja" i Maja Milinković.

Prema pravilniku Direkcije "Davorina", do kraja januara predstoji prvi krug glasanja, a zatim će glasačko tijelo iz cijele BiH odabrati po pet ostvarenja u svakoj kategoriji, koji će time biti zvanično nominovani za nagradu.

Share/Save/Bookmark


Google
Interaktivno

Izdvojeno

Forum