. . Share/Save/Bookmark| CyberBulevar.com RSS feeds| | Postavi CyberBulevar.com kao startnu stranicu| Dodaj u favorite


Tuzlanski aerodrom i dalje zatvoren

31.10.2001 16:45:43
I nakon hapsenja sestorice Alziraca Amerikanci ne odustaju od pojacanih mjera sigurnosti u BiH. Na zahtjev zapovjednistva SFOR-ova sektora Sjever, medjunarodni aerodrom Dubrave kraj Tuzle, ostaje zatvoren do daljnjeg.
Taj aerodrom je u neposrednoj blizini najvece americke baze u BiH zatvorena je odmah nakon teroristickih napada na SAD, a ni nakon 30-tak dana SFOR ne dopusta da se opet uspostavi civilni saobracaj. Upravi aerodroma Dubrave SFOR je poslao nekoliko zahtjeva, medju kojima se istice onaj da se znatno pojacaju mjere sigurnosti.
SFOR-ova baza Orao kraj Tuzle navodno je bila jedan od ciljeva nedavno planiranog teroristickog napada bin Ladenovih suradnika. Baza Orao je, uz mali SFOR-ov tabor kraj Srebrenice, navodno trebala biti meta samoubilackih napada avionima.
Amerikanci strahuju da bi se ovakve prijetnje mogle ponoviti te mnogo lakse ostvariti otvori li se medjunarodni aerodrom Dubrave za civilni saobracaj. Odluku o odgodi ponovnog otvaranja SFOR je donio istog dana kada je americka vlada upozorila da se ocekuju novi teroristicki napadi na americke objekte i gradjane.

Share/Save/Bookmark


Google
Interaktivno

Izdvojeno

Forum